Satamavastaava toivottaa venehotellin tervetulleeksi, Venehotelli iROW rikastuttaa kaupunkiseudun veneilijöiden palveluja

Tampereen kaupungin satamavastaava, merikapteeni Tuomas Salovaara katselee veneilyä edistäviä hankkeita ja investointeja koko kaupunkiseudun vetovoiman vahvistumisen ja palveluvarustuksen monipuolistumisen ikkunasta.

Salovaara muistuttaa, että moni-ilmeinen matkailu on tärkeä elinkeino ja tulonlähde koko Pirkanmaalle, etenkin sen dynamolle Tampereen kaupunkiseudulle.

Satamavastaava korostaa, että järvimatkailu on erityisen keskeinen kehittämiskohde. Erilaiset toimet edistävät niin asukkaiden kuin matkailijoiden harrastusmahdollisuuksia. Kyseessä ovat merkittävät viihtymistä lisäävät tekijät. Kaikenlainen retkeily nostaa päätään. Virkistäytymistä haetaan entistä ahkerammin luonnosta.

Salovaara teroittaa, että esimerkiksi veneilyn ja ylipäänsä järvimatkailun kehittämisessä riittää myönteistä tekemistä kaikille tahoille. Hänen mukaansa Tampereen, seudun kaikkien kuntien, yrityksien, järjestöjen, yhteisöjen – kaikkien – työpanos on arvokas.

Satamavastaava on vakuuttunut siitä, että kaikenlainen veneily ja vesillä liikkuminen lisäävät isosti suosiotaan tulevina vuosina. Hän herättelee tunnistamaan luontaisen kasvupotentiaalin, jonka muiden muassa veneilijät synnyttävät. He tarvitsevat paljon ja erilaisia palveluja niin Tampereelle kuin Näsijärven ja Pyhäjärven eri paikkoihin. Kysyntää on esimerkiksi huolto-, majoitus- ja ravitsemuspalveluille. Näkymä on positiivisen rajaton.

– Esimerkiksi Tampereella on huutava pula vene- ja satamapaikoista. Täällä on aivan liian vähän veneiden talvisäilytyspaikkoja, hän sanoo.

Salovaara uskoo, että Venehotelli iROW valmistuu logistisesti keskeiselle paikalle Kolmenkulmaan kreivin aikaan. Hänen mielestään voimakkaasti kehittyvä ja kasvava Tampereen kaupunkiseutu tarvitsee rohkeita investointeja, jotta muiden muassa veneilyä harrastavat ihmiset saavat kaikki tarvitsemansa korkeatasoiset palvelut. Nyt on uudenlaisten palveluverkostojen etsikkoaika.

– Uudenlainen venehotelli laajoine palveluineen on erittäin tervetullut. Se on myös hyvin luonteva yhteistyökumppani, hän kiteyttää.

– Harvassa kaupungissa on meneillä yhtä monia isoja rakennushankkeita kuin Tampereella. Satamien kannalta tärkeitä hankkeita ovat Naistenlahden, Ranta-Tampellan, Hiedanrannan, Santalahden ja Hatanpään alueet, ja näihin tuodaan myös satamatoimiston näkemystä, Salovaara listaa.

Salovaara kiittää voimakkaasti Tampereen kaupunkiseudun aktiivista otetta veneilijöiden palveluiden tuomiseksi täysin uudelle tasolle.

Satamavastaava Tuomas Salovaara johtaa satamatoimistoa, ja hänen tehtävänään on Tampereen kaupungin satama- ja pienvenesatamatoiminnan sekä vesiliikenteen väylien ylläpito ja kehittäminen.